Työtapaturmasta ilmoittamatta jättäminen johti sakkoihin

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Putkiasennusyrityksen työntekijä oli loukkaantunut pudottuaan tikkailta työkohteessa Varkaudessa viime kesänä. Hänen esimiehensä ei ollut ilmoittanut tapaturmasta poliisille eikä työsuojeluviranomaiselle, vaan ainoastaan vakuutusyhtiölle. Itä-Suomen syyttäjävirasto tuomitsi yhtiön omistajajohtajalle kymmenen päiväsakkoa tapaturman ilmoittamatta jättämisestä.

Ylitarkastaja Sampo Pelkonen Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta huomauttaa, että työnantajalla on velvollisuus ilmoittaa poliisille ja työsuojeluviranomaiselle kaikista työtapaturmista, joiden seurauksena työntekijälle on aiheutunut kuolema tai vaikea vamma. Vaikea vamma voi lievimmillään olla esimerkiksi sormen vaurioituminen niin, että se jää jäykäksi.

Ilmoitus tulee tehdä viipymättä, jotta poliisi ja työsuojeluviranomainen pääsevät näkemään tapaturman sattumisolosuhteet tuoreeltaan ja tutkinnassa voidaan löytää keinot vastaavien tapaturmien ehkäisemiseksi. Vakuutusyhtiölle ilmoittaminen ei riitä, koska poliisi ja työsuojeluviranomainen eivät sitä kautta saa tietoa työtapaturmasta.

(Lähteenä Aluehallintoviraston Itä-Suomen vastuualueen tiedote.)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *