Leipomon kaasuräjähdys johti työtapaturmaan

Facebooktwitterlinkedin

Työntekijä loukkaantui leipomossa sattuneessa kaasuräjähdyksessä. Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut yrityksen 5 000 euron yhteisösakkoon ja yrityksen toimitusjohtajan 40 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Onnettomuus sattui Oy Othello-Products Ab:n leipomossa maaliskuussa 2017. Leipomossa oli lämmitetty vettä kattilassa kaasulevyllä, joka oli asetettu kohotuskaappiin. Tarkoituksena oli nostaa lämpötilaa ja ilmankosteutta ja siten edistää taikinoiden nostatusprosessia. Poikkeava järjestely johtui osin siitä, että kaapin sähköllä toimiva laitteisto oli rikki.

Jossain vaiheessa päivää kaasuliekki oli sammunut ja kaappiin oli kerääntynyt kaasua. Työntekijän yrittäessä sytyttää liekkiä uudelleen ilmaan päässyt kaasu aiheutti räjähdyksen.

Käräjäoikeuden mukaan toimitusjohtaja oli laiminlyönyt velvollisuuttaan huolehtia laitteiden turvallisuudesta ja työntekijöiden ohjeistamisesta turvallisiin työtapoihin. Tämä oli osaltaan johtanut siihen, että työntekijöiden oli mahdollista käyttää vaarallista ja virheellistä työmenetelmää.

(Lähteenä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote.)

Facebooktwitterlinkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *