Työelämä

Työsuojelutieto löytyy nyt helpommin

| Teksti: Merja Karjalainen

Työsuojeluhallinnon verkkopalvelu www.tyosuojelu.fi avattiin uudistettuna lokakuun alussa. Uutta ovat sekä raikkaampi ulkoasu että rakenne ja sisällöt. Nyt tieto löytyy aiempaa helpommin, ja se on myös käytännönläheistä.

Jos työsuojeluhallinnon aiemmat verkkosivut tuntuivat kankeilta ja hankalilta käyttää, nyt www.tyosuojelu.fi sivustoa voi aidosti suositella. Tietoa on valtavasti, ja sen luokse löytää monen polun kautta. Kielinä ovat suomi ja ruotsi sekä myöhemmin myös englanti.

Etusivun seitsemän päävalikon – Työsuhde, Työolot, Työterveys- ja tapaturmat, Työsuojelu työpaikalla, Harmaa talous, Markkinavalvonta sekä Tietoa meistä – kautta pääsee käsiksi muun muassa työntekijöille ja työnantajille suunnattuihin ohjeisiin, lainsäädäntöön, oikeustapauksiin, lomakkeisiin ja lisätiedon lähteisiin.

Yhteystiedot ja Tietoa meistä -linkit on sijoitettu jo etusivulle moneen kohtaan. Työsuojelun viisi vastuualuetta – Länsi- ja Sisä-Suomi, Lounais-Suomi, Etelä-Suomi, Pohjois-Suomi sekä Itä-Suomi – osoitteineen ja puhelinnumeroineen ovat lisäksi jokaisen päävalikon alla.

Sanahaun kenttä jokaisen sivun ylälaidassa auttaa, jos ei oikein tiedä, mistä tietoa etsisi.

Kolme aihekokonaisuutta etusivulla vievät suoraan sisältöihin. Pidempiä työuria työsuojelulla tarjoaa työsuojelufaktaa fyysisestä kuormituksesta, epäasiallisesta kohtelusta, psykososiaalisesta kuormituksesta ja työterveyshuollosta. Reilut pelisäännöt työelämään kertoo työsopimuk-sen, palkan, yhdenvertaisuuden ja työsuhteen päätty-misen pelisäännöistä. Asiantuntijuutta lainmukaisten työolojen turvaamiseksi sisältää tietoa työsuojelu-viranomaisen toiminnasta, markkinavalvonnasta, ajankohtaisista aiheista ja julkaisuista.

Tiedotteet ja uutiset ovat etusivulla, samoin linkki usein kysyttyihin kysymyksiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen voi lukea myös aihepiireittäin kunkin päävalikko-otsikon kautta. Tässä muutamia poimintoja: Työkaveriani kiusataan töissä. Mitä minun pitäisi tehdä? (Työolot/Epäasiallinen kohtelu)
Kuinka usein putoamissuojaimet (esimerkiksi valjaat) tulee tarkastaa? (Työolot/Suojaimet työssä)
En tiedä, mitä työterveyshuolto työpaikallani sisältää. Mitä voin tehdä? (Työterveys ja -tapaturmat/Työterveys-huolto)
Saako vuokratyöntekijä äänestää työsuojeluvaltuutetun vaalissa? (Työsuojelu työpaikalla/Työsuojelun yhteis-toiminta)

Tutustu työsuojeluhallinnon sivuihin osoitteessa www.tyosuojelu.fi

Juttu on julkaistu Työ Terveys Turvallisuus -lehden numerossa 6/2015.

Kommentit

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje