Kattoyritykselle 20 000 euron yhteisösakko

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Vakavat ja toistuvat työturvallisuuden laiminlyönnit toivat kattoremontteja tekevälle yritykselle tuomion kahdesta työturvallisuusrikoksesta ja 20 000 euron yhteisösakon. Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi lisäksi yhtiön kaksi työnjohtajaa, yksikön päällikön ja toimitusjohtajan 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksista.

Työsuojelutarkastajat olivat havainneet turvallisuuspuutteita yhtiön rivitalotyömaalla Tammelassa syksyllä 2016 sekä omakotitalotyömaalla Forssassa keväällä 2017. Kummassakin tapauksessa puutteet olivat niin vakavia, että työsuojelutarkastaja oli joutunut keskeyttämään työn. Laiminlyönnit koskivat putoamissuojausta, kulkuteitä ja asbestipurkutyön turvallisuusmääräysten noudattamista.

Työsuojelutarkastajat olivat jo aiemmin havainneet yrityksen työkohteissa muun muassa putoamissuojausta ja nousutien turvallisuutta koskevia ongelmia. Yritykselle oli annettu toimintaohjeita, kehotuksia ja käyttökieltoja.

Yhtiö tuomittiin menettämään valtiolle rikosten tuottamana taloudellisena hyötynä noin 4 000 euroa.

– Työturvallisuussäännökset edellyttävät rakennustyössä putoamissuojauksen käyttämistä rakennustyön jokaisessa vaiheessa, jos työtä tehdään yli kahden metrin korkeudessa. Pientalotyömailla sattuu laiminlyöntien vuoksi paljon vakavia putoamistapaturmia, huomauttaa työsuojelun lakimies Anna Tiainen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

(Lähteenä Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote.)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *