Ajassa

Henkilöstöravintolassa syödään terveellisemmin

Henkilöstöravintolan käyttäjät syövät yleisemmin kasviksia ja kalaa kuin muut. Lounas vastaa tältä osin suosituksia paremmin kuin eväsruokailu tai kotona syöminen.

Useimmiten lounaaksi kuitenkin syödään eväitä, koska mahdollisuutta henkilöstöravintolassa ruokailuun ei ole. Eväitä syö neljännes miehistä ja neljä kymmenestä naisesta.

Silloin kun henkilöstöravintola on lähellä, sitä käyttävät erityisesti naiset. Muussa tapauksessa naiset suosivat eväitä ja miehet lounastavat myös muissa ravintoloissa. Korkeakoulutetut nauttivat lounaan henkilöstöravintolassa muita useammin.

Tutkijat uskovat, että työntekijöiden ruokavalion laatu paranisi ja sosioeko­nomiset erot ruokailuvalinnoissa kaventuisivat, jos useammilla olisi mahdol­lisuus syödä henkilöstöravintolassa.

Lähde: FinRavinto 2017

Kasviksia, hedelmiä, kasviöljyjä, kalaa ja täys­jyväviljaa sisältävästä ruokavaliosta saat aivoja suojaavia ravintoaineita,

muistuttaa Aivoliitto.

TEKSTI Kirsi Väisänen | KUVA Shutterstock