8 tapaa sitoutua työhön

Facebooktwitterlinkedin
  1. ORGANISAATIOON SITOUTUJAT pitävät työnteosta omassa organisaatiossaan ja peilaavat työidentiteettiään sen kautta. Asiakkaat ja sidosryhmät kuuluvat heidän mielestään työnantajalle eli ne eivät ole ”omia”.
  2. LAAJA-ALAISILLE SITOUTUJILLE sekä tiimi että koko organisaatio ovat tärkeitä sitoutumisen kohteita. Työ tarjoaa joko laaja-alaisuutta tai mahdollisuuden toimia erikoisalan asiantuntijana.
  3. URAN JATKUVUUTEEN SITOUTUJAT huolehtivat ensisijaisesti omasta urastaan. Tiimi ei ole heille läheinen päivittäinen työyhteisö. He työskentelevät itsenäisesti, osin myös asiakkaiden luona.
  4. ASIAKASKESKEISTEN TIIMIIN SITOUTUJIEN motivaatio rakentuu asiakkaiden tarpeiden tukemiselle. Asiakkaiden lisäksi he kokevat tiiminsä tärkeäksi.
  5. LÄHIYHTEISÖÖN SITOUTUJAT työskentelevät esimerkiksi talous- ja henkilöstöhallinnossa. Heille tiimi on merkittävä, mutta he kokevat myös toimivansa koko organisaation hyväksi.
  6. TIIMIIN MONIULOTTEISESTI SITOUTUVAT mieltävät tiiminsä toimivaksi ja siinä työskentelyn mukavaksi. He kokevat myös vahvaa yhteenkuuluvuutta tiimin jäsenten kanssa.
  7. JATKUVUUSSITOUTUJAT ovat usein työuransa alussa. Heille jo työelämässä mukana oleminen on tärkeää. He eivät useinkaan tee työtään tiiviisti asiakkaiden parissa.
  8. TÄRKEÄN ASIAN EDISTÄMISEEN SITOUTUJA voi siirtyä tietyn asian perässä työsuhteesta ja työpaikasta toiseen. Häntä saatetaan arvostaa organisaation ulkopuolella jopa enemmän kuin sen sisällä.

LISÄÄ AIHEESTA
Sitoutuminen ja tiedon jakaminen tietointensiivisissä yrityksissä. (Tampereen yliopisto, työelämän tutkimuskeskus: Työraportteja 93/2017. Verkkojulkaisuna

 

Teksti: Vesa Keinonen

Kuva: Thinkstockphotos

Lista on osa laajempaa työhön sitoutumista käsittelevää juttukokonaisuutta, joka on Työ Terveys Turvallisuus -lehdessä 3/2017.

 

Facebooktwitterlinkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *